Holistische Dierenartspraktijk

Het verhaal van Sally, de kat met pijn tussen de schouderbladen door spondylose

Het verhaal van Sally, de kat met pijn tussen de schouderbladen door spondylose.
Sally, een heerlijke macho-ex-kater, altijd vol grapjes, de schrik van de buurkatten, een muizen-, mollen-, kippen-, vogel- en rattenvanger, is bijna 14 jaar als ik merk dat hij ziek is en veel pijn heeft.

Op naar de dierenarts, die kan op het oog niets vinden, onderzoekt zijn bloed en denkt dat hij nierproblemen heeft. De volgende dag zijn de nierwaarden weer normaal, en dan bestaat het vermoeden dat hij een ontsteking aan de alvleesklier heeft. Hij krijgt daarvoor medicijnen (pijnstillers) en knapt weer een beetje op.

Drie weken later is hij eigenlijk nog steeds (of opnieuw) ziek, weer naar de dierenarts die nu foto’s van zijn rug maakt: diagnose is spondylose. In plaats van pijnstillers (slecht voor de maag en zo) krijgt hij anti-depresssiva: een gelukkige kat heeft minder last van pijn. Sally knapt er heel even van op, maar wordt er niet echt gelukkiger door, en heeft nog steeds heel veel pijn. Hij wordt ook bij tijd en wijle onzindelijk.

De dierenarts is uitbehandeld en raad ons aan het met acupunctuur te proberen. Via internet gaan we op zoek naar een dierenarts-acupuncturisten komen terecht bij de praktijk van Atma Jana in Rotterdam: we kunnen gelukkig snel terecht voor een afspraak. Sally vindt het vreselijk, houdt helemaal niet van naalden, maar knapt er uiteindelijk wel van op. Na een aantal behandelingen kan je merken dat hij vrij van pijn is
.
Helaas, misschien door de diverse medicijnen, of gewoon door ouderdom, begint hij een beetje te dementeren, wordt steeds onzindelijker en gaat zich heel vreemd gedragen, waardoor we hem een maand later toch hebben moeten laten inslapen.

Maar: gelukkig heeft hij dankzij de acupunctuur behandelingen de laatste weken van zijn leven zonder pijn geleefd en kon hij, voor de trieste laatste rit naar de dierenarts, pijnvrij vervoerd worden.
Misschien hadden we – maar we wisten van het bestaan niet af – wel eerder met deze alternatieve behandeling moeten beginnen?

De baasjes: Jannie & Frans Eijgenraam, Puttershoek

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites