Holistische Dierenartspraktijk

Het verhaal van Ollie de teckel, de teckel met een herseninfarct en een hernia

Twee jaar geleden toen onze teckel Ollie 13 jaar was kreeg hij (naar onze leken mening) een hersenbloeding en zoals altijd als er iets serieus aan de hand was gebeurde dit in het weekend. Hij had uitvalverschijnselen en zijn hoofd stond scheef (wat trouwens wel een olijk gezicht was).

Op zondag naar het dierenziekenhuis. Volgens de dierenarts daar was dit overduidelijk een hernia en hij wilde met ons al een serie laserbehandelingen af spreken. Wij volgden eigenwijs toch onze eigen waarneming. Wij hadden al eerdere ervaringen met acupunctuur, omdat Ollie al tweemaal een hernia heeft gehad en wij besloten de behandeling weer met acupunctuur te proberen.

Onze eerdere dierenarts/acupuncturist was op vakantie, maar wij konden snel bij dierenarts Karin v.d. Weijde terecht. Haar diagnose was óók een hersenbloeding. Na enkele acupunctuurbehandelingen en diverse homeopathische geneesmiddelen, dit omdat Karin het dier holistisch aanpakt, zagen wij een heel duidelijke opleving van onze gelukkig weer eigenzinnige teckel.

Wij gaan ongeveer elke 6 weken naar Karin voor een onderhoudsdosis en Ollie is nog steeds niet enthousiast over de behandeling, maar komt er iedere keer weer sterker vandaan en een hond kan niet veinzen.

Onze Ollie is nu 15 jaar en echt een senior, maar we weten 100% zeker dat als we niet bij Karin terecht waren gekomen, het lang niet zo goed was gegaan met Ollie. Zelfs vragen we ons af of hij nog wel geleefd had (denken van niet). Ik vroeg eens aan Karin hoever je nou wel moest gaan met je dier. Karin zei toen, als je kunt zorgen dat jouw dier geen pijn heeft en op een fijne manier oud wordt, dat hij dan mooi overgaat. Ik vind dit een prachtige uitspraak, dus doen wij er alles aan om Ollie een fijne oude dag te geven en hopelijk nog zo lang mogelijk.

Het vrouwtje: Lia Jonker-van der Klugt, Papendrecht

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites