Holistische Dierenartspraktijk

Het verhaal van Joris, de kat die zijn broer miste

Joris is de tweelingbroer van Sally (de spondylose kat). Sally was – al vanaf kleine kitten – altijd haantje de voorste: hij kon als eerste op de schutting komen, als eerste in bomen klimmen. Omdat Sally het deed, deed Joris het ook, maar nooit uit zichzelf. Als hij alleen was geweest dan was het waarschijnlijk nooit, of op dat moment nog niet, in zijn kattenkopje opgekomen om dit soort dingen te doen.

Als we na 14 jaar Sally hebben moeten laten inslapen dan is de reactie van Joris in eerste instantie: geweldig, eindelijk na 14 jaar ben ik de baas over mijn eigen leven.
Na een week is dat blije gevoel over, want als je 14 jaar lang geleefd bent, dan is het moeilijk een eigen leven op te bouwen, en dat valt het alleen zijn een beetje tegen. Het enige wat dan nog leuk is, is op schoot zitten bij baas en vrouw (dat kon vroeger niet, want dan werd Sally jaloers en ging zitten pesten).

En als je dan beseft dat je zo ongelukkig bent, dan ga je als kat je hele bontjas opeten, dus binnen de kortste keren was Joris een droevige, eenzame en nerveuze met allemaal kale plekken.

Wat moesten we daar als baas en vrouw aan doen? Eventueel een kat erbij was voor ons geen optie, en de vraag was natuurlijk ook of dat wel zou helpen. Naar de reguliere dierenarts zou waarschijnlijk een kalmerend middel opleveren. Zou acupunctuur iets zijn?

Karin gebeld, en ja hoor: ze wilde het wel proberen. Dus met Joris naar Karin. In tegenstelling tot Sally vond Joris de behandeling wel lekker: hij merkte de naalden niet eens. Alleen druppeltjes geven was wat moeilijker omdat homeopathische geneesmiddelen op basis van alcohol zijn.

De behandeling sloeg direct aan: Joris was een stuk socialer geworden, zijn haar groeide weer aan, en je kon na een tijdje merken dat het weer gewoon een gelukkige kat was. Anderhalf jaar later zijn we nog een keer op herhaling geweest. Joris wordt nu met zijn ruim 16 jaar een echte oude (ex)kater, maar is nog steeds een gelukkige oude kater!

De baasjes: Jannie & Frans Eijgenraam, Puttershoek

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites