Holistische Dierenartspraktijk

Het paard Dillen. Het paard met maag- en darmproblemen

Mijn paard Dillen is bij ons geboren en hij heeft weinig geluk gehad met zijn gezondheid. Als veulen was hij heel introvert en wilde weinig met mensen te maken hebben.

Met zes maanden stond hij met zijn moeder in de dierenkliniek in Utrecht met droes. Daarna is hij begonnen met luchtzuigen. Eenmaal genezen heeft hij drie jaar met leeftijdsgenoten op het land gestaan waar we toen al zagen dat hij zelfs aan het luchtzuigen was op de schoften van andere paarden.

Wanneer de problemen met zijn maag en darmen zijn begonnen kan ik niet echt zeggen en dierenartsen beweren dat er geen verband is met luchtzuigen en koliek maar ik denk daar anders over.

Toen hij vijf jaar was heeft hij een verdraaiing in zijn dikke darm gehad. Zijn dikke darm was al aan het afsterven maar we zijn toch met hem naar de kliniek in Utrecht gegaan. Daar hebben ze hem geopereerd .Hij ging met 50% overlevingskans de operatie in en kwam er met 30% overlevingskans uit.

De kans dat een paard daarna binnen een jaar overlijdt is heel groot, hij was letterlijk vel over been maar we wilde hem niet opgeven. Hij was van zover gekomen. Maar daarna is de ellende pas echt begonnen, maag en darm problemen en om de twee weken koliek.

Dillen is een paard wat echt heeft moeten vechten voor zijn herstel. We hebben hem altijd die kans gegeven en als hij goed in zijn vel zat dan was hij zo vrolijk. We hebben er letterlijk alles aan gedaan om hem weer gezond te krijgen met medicijnen en voer maar op een gegeven moment had hij meer slechte dagen als goede.

Ik zag mijn lieve paard met veel pijn en hij raakte steeds meer terug getrokken is zichzelf. Ik stond op het punt om hem ‘’rust’’ te geven toen Karin op ons pad kwam. Ik was een klein beetje sceptisch, niet omdat ik niet in haar geloofde maar omdat we echt alles al geprobeerd hadden, dachten we. Ik had in mijn hoofd al afscheid van hem genomen. Iedere keer dat hij koliek had viel hij terug in gewicht en keerde hij meer in zichzelf.

Maar sinds een jaar behandelt Karin hem en hij is zo goed opgeknapt. Hij heeft al maanden geen koliek gehad en ik heb hem in heel zijn leven nog nooit zo vrolijk gezien. We kunnen met Dillen weer nadenken over de toekomst, hij zit verschrikkelijk goed in zijn vel en dat hebben we aan Karin te danken!

Solange Van Oord, Rockanje

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites