Holistische Dierenartspraktijk

Het verhaal van Bailey de Mastiff, met een aangeboren afwijking aan zijn voorpoot

Wij kregen Bailey toen hij 8 weken oud was. Een hele leuke, lieve en speelse pup.
Toen hij zo”n 4 weken bij ons was, werd duidelijk dat er is mis was met zijn rechter voorpoot.
Zijn 2 buitenste tenen groeiden niet mee. Een arts van Dierenkliniek Sleeuwijk vertelde ons, na foto”s te hebben gemaakt, dat Bailey een aangeboren afwijking heeft. Bailey liep in die tijd erg mank en dat was voor hem, maar ook voor ons, geen pretje. Het gaat je uiteraard erg aan “t hart wanneer je je nieuwe lid van de familie zo ziet tobben, en geen idee hebt hoe zijn toekomst eruit zal gaan zien.
Omar Doualla, de fokker van Bailey, raadde ons aan om naar acupuncturist K. van der Weijde te gaan, omdat een van zijn honden met een hernia ook erg baat had bij de acupunctuur-behandelingen van haar. Wij waren niet bekend met acupunctuur, maar aangezien we alles wilden doen om om Bailey enigszins te kunnen helpen, hebben wij een afspraak gemaakt bij mevrouw Van Der Weijde. Na de eerste behandeling was Bailey in de avond erg actief en speels. Het was duidelijk dat er iets met hem gebeurde. Hij liep zelfs af en toe “gewoon”, dus zonder te manken. Na 4 dagen kon hij echter bijna niet op de voet staan. Schrikken voor ons, maar dit blijkt een normale reactie te kunnen zijn, na een behandeling, zei mevrouw Van Der Weijde. Deze reactie had Bailey ook
na de behandelingen hierna, maar trok ook weer snel weg. We zijn nu een half jaar verder en Bailey wordt nu één keer in de vier weken behandeld.
Het tot nu toe behaalde resultaat is dat Bailey heel veel beter loopt dan voor de behandelingen,
dus veel minder mank, en een stuk vrolijker door het leven gaat dan eerst. Licht mank lopen zal Bailey waarschijnlijk zijn hele leven doen, maar doordat de acupunctuurbehandelingen zo goed aanslaan is Bailey hiermee echt geholpen. Het is geweldig en bijzonder dat mevrouw Van Der Weijde het leven van een hond met een afwijking, of een andere klacht, toch nog heel aangenaam kan maken.
Wij zijn hier erg dankbaar voor.

De baasjes: Familie Herkhof ,Oud-Beijerland.

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites