Holistische Dierenartspraktijk

Het verhaal van Parkka, de herder met pijnlijke stijve knieën en een rughernia

Even een verhaaltje over mijn grote vriend Parkka. Elf en half jaar geleden heb ik Parkka, samen met Ria mijn vriendin, gevonden. Ongeveer 10 weken oud en veel te mager voor een pup van deze leeftijd. Parkka kreeg al snel last van artrose in beide knieën. En later een dubbele hernia in zijn lage rug. Ondanks alles nog elke dag op het strand, veel wandelen, graven en zwemmen als “Pieter van de Hoogenband”, zijn favoriet.

Artrose blijft helaas altijd doorwoekeren. Lorenzo onze dierenarts raadde aan een TPLO operatie (andere stand van het kniegewricht). Dit kan de groei van artrose tegen gaan of misschien zelfs stoppen. Dit betekent wel zes maanden rustig aan doen. Alleen zwemmen was geen probleem.

Gelukkig vind Parkka dat heerlijk en zwemt lang achter elkaar door, een half uurtje, drie kwartier lukte hem prima, wat een goede training is. Geweldig toch! Zo werd hij lekker moe en voldaan. Hij kreeg meer last van zijn rug en was ongeveer 8 jaar. Speciale injecties in de rug hielpen niet voldoende. Lorenzo adviseerde acupunctuur.

Ik maakte een afspraak met Karin van der Weijde. Parkka vond het erg spannend. Tijdens de behandelingen was hij net “Rataplan” een enorme druppel aan zijn neus. Gelukkig mocht hij gaan liggen van Karin. Wel voorzichtig hoor met al die naalden. Uiteindelijk gaf hij zich over en voelde zich op zijn gemak bij Karin.

Als de behandeling goed ging waren Karin en ik best een beetje trots. We zeiden het niet tegen elkaar anders leek het net of hij ons hoorde en sputterde weer tegen.

Deze behandelingen hebben hem heel goed geholpen. Lopen, graven en zwemmen is altijd door blijven gaan. Hij voelde zich goed en was vrolijk. Hij leefde met minder pijn. Artrose en hernia is nooit helemaal zonder pijn, maar ik heb altijd versteld gestaan van wat hij allemaal nog kon en deed.

Helaas is een milttumor hem fataal geworden en kon hij niet meer verder leven. Zo ongelooflijk triest. Parkka heeft er hard aan gewerkt om goed te blijven bewegen en door te gaan, vrolijk en blij te zijn. De kwaadaardige tumor was niet te keren. We missen hem enorm en al zijn en onze hondenvrienden om ons heen.

Karin hartelijk bedankt voor je lieve goede zorgen.

De baasjes: Ria en Hanneke, Stellendam.

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites