Holistische Dierenartspraktijk

Het verhaal van Perro, de hond met een nekhernia

Bijna twee jaar geleden ben ik voor het eerst met acupunctuur voor dieren in aanraking gekomen. Mijn vorige hond- Perro-, toen 14 ½ jaar oud, had n.l. een acute nekhernia waarvoor ik pijnstillers kreeg van mijn dierenarts. Een kennis vertelde me toen, dat hij goede ervaringen had met acupunctuur en gaf mij het adres. Een gouden tip!!!

Ik kon diezelfde dag komen. Daar werd hij uitgebreid onderzocht wat Perro heel rustig toeliet. Daarna werd hij op de onderzoektafel gezet en begon Karin het eerste naaldje in te brengen. Dàt was echter schrikken voor Perro. Hij jankte moord en brand, ik kon hem amper vasthouden. Nadat ik zelf op de onderzoektafel gekropen was en Perro in de houtgreep hield, kon Karin uiteindelijk meer naaldjes inbrengen, maar helaas niet alle naaldjes die ze normaal inbracht. Ondanks dat niet alle punten geprikt waren, merkte ik al na een paar dagen een lichte verbetering, ik gaf toen nog wel de pijnstillers.

De tweede behandeling verliep net als de eerste, maar Karin kon gelukkig wat meer naaldjes inbrengen. Ik merkte de dagen daarna duidelijk verbetering en begon de pijnstillers te minderen. Om hem voor de derde behandeling af te leiden had ik een zak brokjes meegenomen. Ik ging nu op de grond zitten en nam hem half op schoot. Toen Karin begon met de priksessie gaf ik hem die brokjes en…. Hoera, dat hielp!!! Hij vergat te piepen. Een paar dagen daarna stopte ik helemaal met de pillen.

Hij heeft daarna nog een paar behandelingen gehad met steeds grotere tussenpozen. Het prikken vond hij nog steeds niet zo leuk, maar met de “brokjesmethode” liet hij het goed toe.En hij ging elke keer graag de praktijk van Karin binnen. Een half jaar ging het prima met hem. Voor zijn leeftijd was hij nog behoorlijk actief. Ik had het gevoel dat hij nog jaren meekon.

Helaas, hij was toen 15 jaar en 2 maanden, kreeg hij een lichte hersenbloeding. Hij kon amper staan, maar gelukkig knapte hij na een paar dagen weer op.

Van Karin hoorde ik, dat bij evt. een volgende hersenbloeding, acupunctuur kon helpen. Helaas, twee maanden later kreeg hij er weer één.Ik dus weer een afspraak gemaakt.

Vanaf die tijd ben ik regelmatig met hem bij Karin geweest.Hij heeft daarna nog twee keer een bloedinkje gehad, maar iedere keer krabbelde hij er weer boven op.Hij wilde duidelijk verder. Met de acupunctuur laadde hij z’n “batterijtje” steeds weer op, alhoewel je merkte dat z’n “batterijtje”steeds sneller “leeg liep”.Uiteindelijk heb ik hem begin dit jaar laten inslapen-16 jaar oud.Een moeilijke stap, maar het was goed zo.Ik weet zeker dat hij, dankzij de acupunctuurbehandeling, het laatste anderhalf jaar een goed pijnvrij leven heeft gehad.

Het vrouwtje: Renske Berlijn, Hardinxsveld-Giessendam

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites