Holistische Dierenartspraktijk

Nieuws

Nieuw!: Lees de ervaringen van de baasjes van dieren die in de praktijk behandeld zijn.

Nieuw!: Dit artikel “Acupunctuur bij de dierenarts” heb ik geschreven voor het vereningsblad van de Ierse Setter Vereniging en het blad van de Cocker Spaniel Vereniging.

Op acupuncture-news-articles.blogspot.com kunt u regelmatig leuke en interessante nieuwe artikelen vinden over acupunctuur en aanverwante onderwerpen (in het Engels).

Neem ook eens een kijkje op chinese-acupuncture-site.com ,een website in ontwikkeling, voor meer info over acupunctuur.

11 augustus 2009
Vandaag gelezen op dieren.blog.nl
De auteur is: Frank Heinen
Bekijk ook de video: link onderaan dit bericht.

Acupunctuur voor honden en katten
In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. wenden huisdierenbezitters zich niet meer automatisch tot de dierenarts als hun hond of kat iets mankeert. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor acupunctuur. Deze behandelmethode zou een positieve uitwerking hebben op honden of katten met artritis, zenuwpijn of constipatie. Hondenbezitster Cyndee Clay geeft aan dat ze eerst nogal sceptisch was. “Artritis en beschadigde zenuwen in de ruggengraat hadden tot gevolg dat onze hond Maddie met veel pijn te kampen had en haar achterpoten maar moeilijk kon gebruiken. Ze moest al maanden steroïden slikken om de pijn te verminderen en een operatie lag in het verschiet. Vrienden wezen ons echter op de heilzame werking van acupunctuur. Ik had mijn twijfels over de werkzaamheid van deze behandelmethode, maar besloot het toch maar te proberen.” Acupunctuur is geen instant wondermiddel, maar lijkt desondanks haar vruchten af te werpen. “Maddie is sterker geworden, loopt al een stuk beter en heeft bovendien nauwelijks nog pillen nodig”, zegt Clay. Het lijkt er dus op dat acupunctuur uitkomst kan bieden voor huisdieren met bepaalde gezondheidsproblemen. De kosten zijn afhankelijk van de duur en aard van de behandeling.

Bron en video:
National Geographic News

Alle dierenvoordeel op een rijtje!
Vele benodigdheden voor uw huisdier
Speciale aanbiedingen - tot 40% besparen!

Copyright Atma Jana 2023 © | Website door Siwebsites